Стопкадър Нова нюзРодители направиха интересни предложения, касаещи отсъствията на децата им

...
Стопкадър Нова нюзРодители направиха интересни предложения, касаещи отсъствията на децата им
Коментари Харесай

Родители искат да се увеличи броят на отсъствията по домашни причини

Стопкадър Нова нюз

Родители направиха забавни оферти, касаещи отсъствията на децата им от учебно заведение.

Родители упорстват да се усили броят на отсъствията, които имат право да извиняват по домашни аргументи. Те са създали и подписка. Над 5 500 са възрастните, които считат, че електронната записка е комплициран, муден и задължаващ способ и че за леки неразположения преценката за положението на детето може да бъде  направена и от родителя.

„ От позиция на родителя, ходенето до персоналния доктор, чакането пред кабинета за в действителност всяко неразположение и неналичието на тотално доверие към родителя и фамилията, предизвикат това, че всичко остава институционално, с доста бележки, което усложнява живота ни ”, разяснява Яна Алексиева от Асоциация „ Родители ”.

Тя посочи, че родителите, които вземат участие в подписката, не желаят анулация на здравната записка, а желаят да се усили броят на дните, които се поставят по фамилни аргументи, написа nova.bg.

„ Или когато родителят усети, че детето е добре да остане у дома преди да се разболее съществено. Иначе, здравната записка, опцията да отидеш на доктор - да бъде когато детето към този момент в действителност има потребност от доктор. В никакъв случай не считам, че би трябвало да бъде забравена вечно ”, добави Яна Алексиева.

Надяват се просветителната система да поддържа концепцията, че дните за отсъствия по фамилни аргументи на този стадий, са извънредно незадоволителни.

„ Отсъствията се почитат стремително в мига, в който се маркират и аз считам, че това е изгода. Използваме масиви и данни и през днешния ден, и в този момент, откакто имаме опция да работим все по-успешно с тях. Това също е в изгода освен за просветителната ни система, само че и за здравната, и за следене развиването на ученика ”, изясни Галина Тимова, шеф на 20 ОУ „ Тодор Минков ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР